Servicii Nutritie

Fie ca ai nevoie sa dai jos un surplus de kilograme, sau sa adaugi cateva daca este cazul, sau pur si simplu vrei sa inveti sa faci alegeri nutritionale corecte pentru tine si familia ta, pentru o viata sanatoasa, impreuna ne propunem sa descoperim care este cea mai potrivita solutie pentru tine.

Nu promovam diete restrictive, ci un stil de viata echilibrat si sanatos, personalizat nevoilor tale, ce poate fi mentinut pe termen lung.

Impreuna vom realiza un plan nutritional complet, cu implementare pe termen lung. Acesta va fi realizat in urma evaluarii fizice, a analizelor medicale relevante si alte particularitati (alergii, intolerante) precum si a preferintelor personale si a stilului de viata.

De ce este important sa apelam la un specialist in nutritie

In prezent, viata noastra se desfasoara intr-un ritm extrem de alert, sub presiunea de a obtine cat mai multe realizari in cel mai scurt timp. Acest lucru are impact in primul rand asupra sanatatii noastre. Sanatatea este influentata de mai multi factori, printre care si un stil de viata echilibrat pe toate planurile.

Schimbarile necesare in vederea obtinerii unui stil de viata sanatos nu pot fi efectuate brusc ci ca parte a unui proces complex si gradual. Chiar daca de multe ori ne propunem ca incepand de a doua zi sa devenim o persoana noua, acest lucru nu poate fi obtinut peste noapte.

Cu siguranta, aproape fiecare dintre noi a incercat, cel putin o data in viata, sa isi imbunatateasca greutatea corporala sau sa corecteze o afectiune prin intermediul alimentatiei. Internetul si mass-media abunda de diverse diete sau "retete magice" care promit rezultate spectaculoase cu minim de efort si timp. Insa trebuie sa constientizam ca acest tip de abordare nu este benefic pentru sanatate, intrucat orice modificare in stilul de viata trebuie facuta gradual si constient, iar orice dieta care este restrictiva va cauza dezechilibre nutritionale serioase in organism.

De aceea, este esential sa apelam la ajutorul unui specialist, care are competentele necesare pentru a face o evaluare corecta a situatiei si de a stabili un plan de actiune pentru atingerea obiectivului, tinand cont de mai multi factori: starea de sanatate, eventuale afectiuni, stil de viata, preferinte personale, influente culturale etc.

Obtinerea unei stari de sanatate fizica si mentala presupune adoptarea unui stil de viata sanatos. Astfel , fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze ca drumul spre atingerea acestui scop necesita timp, disciplina si efort de asemenea. Beneficiile-atat fizice cat si mentale- ale unui regim de viata sanatos pe termen lung, vor depasi cu siguranta efortul depus.

Modificarea stilului de viata este o decizie care trebuie tratata cu maturitate si cea mai mare importanta, necesitand o abordare complexa si sustinuta permanent, cu rabdare si perseverenta.

ARTICOLE

ARTICOLE
ARTICOLE

Rolul nutritiei in viata cotidiana

Nutritia are o deosebita importanta in mentinerea unei sanatati bune, in dezvoltarea corecta si armonioasa a organismului ....

De ce spunem NU dietelor restrictive

Cantarul - prieten sau dusman. Efectul yo-yo. Efecte ale dietelor restrictive.

Hrana pentru creier

Dezvoltarea creierului in copilarie. Nutrienti cu rol esential in dezvoltarea creierului (Carbohidratii complecsi; Proteinele - pentru sinteza neurotransmitatorilor; Omega 3; Nucile)

Solicita o programare telefonic sau prin WhatsApp